Direktlänk till inlägg 11 februari 2014
Så enkelt men man får ha lite framförhållning
Framförallt så blir det väldigt gott med mat som är tillagad i en lergryta. Så saftigt och mört. Det sköter sig nästan självt men man behöver ju börja i mycket god tid för det tar ett par timmar innan det är färdigt.
- min välanvända lergryta -
- först lägger man den i blöt i kallt vatten ca 10 minuter -
Jag tog salt och svartpepper på kotlettraden (benfri) runtom och la en klick smör i botten och sen på med köttet, satte in grytan i kall ugn men satte sen värmen på 200 grader och lät köttet stå inne 1 timme
Under tiden skalade jag och delade i bitar olika grönsaker (potatis, morot, palsternacka, rotselleri och jordärtskocka) Man kan ju ta lite vad man har. Kålrot kanske hade varit gott i också.
Efter 1 timme tog jag ut grytan och la grönsakerna runtom, plus lite smör, salt och lite grönt från en purjolök, sen fick det stå inne nästan 1 timme till. Underbara dofter spred sig i köket under tiden kan jag lova.
När köttet och grönsakerna var klara så tog jag upp det ur grytan och hällde av spadet för att göra sås. Hade även i lite hemmagjord tomat/lök-mix men man kan ju ta lite tomatpuré kanske. Såsen blev mycket god.
Därefter la jag tillbaka alla grönsaker, skivade upp några skivor kött och serverade
Broccoli och gelé till var gott
Smaklig spis, för den som vill prova. Det går naturligtvis bra att göra köttet i ugnen som vanligt också ifall man inte har någon lergryta. Vad jag förstår så har många en sån men den används aldrig av någon anledning.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
|||||
|