Direktlänk till inlägg 15 september 2010
Nu var det längesen jag hade något nytt recept, men i dag har jag gjort fiskfärsbiffar som var väldigt lätta att steka framför allt. Höll ihop alldeles utmärkt.
400-500 g torskfilé
3 äggvitor
1-2 msk vetemjöl
salt & vitpeppar
1½ dl ströbröd
smör & rapsolja
Hacka ner fisken några sekunder i en matberedare. Blanda färsen med äggvitorna. Salt och peppra lite och rör i vetemjölet.
Strö ut ströbröd på en skärbräda och klicka ut färsen. Det blir ca 10 biffar. Strö ströbröd på ovansidan också.
Stek i lika delar smör och rapsolja på ganska svag värme några minuter på varje sida tills det blir en stekyta.
Örtsås:
1½ dl vispgrädde
2 dl vatten
½ tärning fiskbuljong
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk timjan
1 msk hackad persilja
salt och vitpeppar
Koka upp grädde, vatten, fiskbuljong och vinäger. Red med majsstärkelsen och sjud såsen några minuter. Salta och peppra och tillsätt timjan och persilja.
Kokt potatis, morötter och ärter är gott till.
Smaklig måltid!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 |
||||||
|