Direktlänk till inlägg 18 maj 2010

AVSLUTNING PÅ VALPKURSEN

Av Elisabeth - 18 maj 2010 19:34

Har inte skrivit något alls nästan om valpkursen vi gått, Nóri och jag. 8 gånger har det varit och i går var sista gången. Vi har bland annat lärt valparna sitt, ligg, hit, leta (godis) och så har vi gjort så gott vi kunnat med att få valparna att ta kontakt med oss när vi gått med dom. Dessutom har dom fått prova på några av Nina Ottossons hundleksaker där man skall putta undan klossar och sånt för att få tag på godis.

Vad gäller Nóri så har kursen gjort henne gott. Första gången var hon rädd för både hundskall och bilar som kom. Det har hon vuxit ifrån. Men framför allt har det varit bra att få träffa många andra raser. Sen har hon blivit mer och mer vild och glad för varje gång vi varit där så det där med att inte dra i kopplet har varit omöjligt att träna där i alla fall. Det får vi ta på hemmaplan.

Har anmält till höstens kurs, kontaktkurs, sen får vi se vilken dag det blir, om det finns möjlighet för mig att gå eller inte.

Denna sista kväll var förlagd till Dala Kvarn vid Lundsbrunn. Där gick vi på Sörboleden med hundarna och så hade vi fika och övriga familjemedlemmar med.

Vädret var härligt och det var en trevlig avslutning på det hela.


  


  

Här har vi träffats allihop för att börja vår promenad. Det var 19 valpar med på kursen och här i kväll var det ännu fler med de familjer som hade mer än en hund.


  

Det var många smala broar, trappor och spångar att gå på, vilket var en nyttig erfarenhet för valparna att försöka hålla reda på var dom satte sina tassar.

Naturen var underbart vacker med stundtals riktigt trolsk natur. Området var ett s k Natura 2000 (tror jag det hette). Det var mycket gamla kullfallna, murkna  trädstammar och även bävern hade gått hårt åt en del träd.


  

Vitsippor i massor och alldeles "nyuppstigna" ormbunkar (eller stensöta kanske)

Vackert var det i alla fall.

Efter fikat så gick vi tillbaka till våra bilar och skildes åt.


Avslutar med ett par bilder på Nóri som är tagna här hemma på en promenad tidigare i veckan.


  


  



 
 
Sally i egen hög person

Sally i egen hög person

20 maj 2010 22:09

Vilken "liten" fin valp:-) matte dreglar...vill ha en sån! På tal om kattskit så äter inte italienska prinsessor sånt! Rullar mig bara i kadaver då och då...

http://www.rally-sally.blogspot.com

 
Lotta i Bullaren

Lotta i Bullaren

21 maj 2010 11:04

Hej på er! Vilka underbara bilder på Nóri! Hon är verkligen vacker! Orsi som födde upp Noris föräldrar i Ungern fick länk till din blogg eftersom de 2 silverbrindla var hennes favoriter!
Vi ser fram emot att ses i Tånga hed då alla systrarna kommer att träffas! DÅ SKA DET PLÅTAS vill jag lova!Ha det så gott till dess nu när värmen ÄNTLIGEN har hittat hit ! KRAM på er så ses vi snart!

http://www.mijanoskennel.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards