Direktlänk till inlägg 3 december 2009
Det blev stekt fisk med sursöt sås i dag och jag skulle skriva om det på bloggen men vid en närmare koll så gjorde jag det redan 21 februari tidigare i år. Tur man skriver upp vad man har bloggat om vad gäller mat. Hittills har det blivit ca 30 recept i år. Ja, bloggen har ju bara funnits i år...men nu kommer ett annat fiskrecept, som är ljuvligt gott och enkelt att göra. Här till 2 personer.
2 bitar laxfilé
75 g gorgonzola (eller likvärdig mögelost)
smält smör
salt
Sås:
1 dl vitt vin (går lika bra med selleri....nej jag menar matlagningsvin)
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl finhackad dill
1 stor klick smör
Lägg laxbitarna i en ugnsfast, smörad form. Skiva upp gorgonzolan och täck ficken med osten. Salta pyttelite och pensla med smält smör. In i ugnen i 10 - 15 minuter, lite beroende på om bitarna är tinade eller frusna. 200 grader är lagom.
Koka under tiden såsen. Lös upp buljongtärningen i vinet och koka en liten stund. Tillsätt creme fraichen och dillen. Allra sist rör i smöret när såsen är färdig.
Här serverat med potatis, palsternacka och rårivna morötter. Mmmmmmm...
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|