Direktlänk till inlägg 8 februari 2009

FEJDI HEMMA

Av Elisabeth - 8 februari 2009 20:58


Äntligen är vår glada tjej hemma igen. I dag var vi återigen ute i skogen när veterinären ringde. Men det var bara för att meddela att Fejdi kunde få komma hem redan i dag. Så vi samlade ihop gänget och skyndade oss hem. Man vill ju inte missa någon tid. Ändå har hon bara varit borta i 3 dygn. Det känns som mycket längre, men det har väl med oron att göra. Fy och usch...

Nu är det ju inget som säger att allt är frid och fröjd bara för att hon är hemma. Skall förklara det där med att musklerna läcker blod. Läser innantill på papprena jag fått med hem angående eftervård.

"Hon var positiv på stickan för hemoglobin, dvs blod, men då blodprovet visat förhöjda muskelenzymer bedömer jag att det rör sig om myoglobin, som är ett muskelfärgämne. Stickan skiljer inte dessa åt. Eftersom febern inte gick ned och hon inte ville äta, sattes kortison in natten mot lördag. Några timmar senare hade hon piggnat till ooch åt med god aptit. Hon har sedan dess fortsatt vara feberfri och ätit. Tyvärr har jag ingen säker diagnos, men jag tror hon har någon form av immunologisk bakgrund på sin muskelinflammation, eftersom hon svarat så snabbt på kortison."

Så långt info från veterinären.

Hon skall ta det lugnt ett tag (det blir inga tvåtimmarsrundor) och så skall jag kolla hennes temp då och då. Hon skall tillbaka på koll den 24 februari om hon inte blir sämre.

När jag hämtade henne i Skara så blev hon så otroligt glad och viftade på svansen som en labrador nästan. En av skötarna kom in extra och sa adjö till henne, hon tyckte så mycket om Fejdi. Själv hade hon en greyhound.

Sen när Fejdi kom hem till flocken fick hon ett mycket varmt mottagande. Oj, oj, oj vad glada de blev. Smilla blev fullständigt till sig i trasorna och sen la hon sig i bädden bredvid Fejdi. Så gulligt!

Ja, det var väl allt om Fejdi så här långt.

Tusen tack alla gulliga människor från alla håll som hört av sig och stöttat. Det känns bra!


 
 
Michaela Olsson

Michaela Olsson

8 februari 2009 21:51

Gud så skönt att höra att hon är hemma feberfri och med aptiten tillbaka! Hoppas nu att hon tillfrisknar ännu mer i sin kära hem miljö :) Kramar

http://www.whippetnota.blogspot.com

 
Elin

Elin

8 februari 2009 22:25

Åh vad skönt att höra att hon har fått komma hem igen. Många kramar till er alla!
=^..^=

http://www.sloughi.se

 
Ingen bild

Eva

8 februari 2009 22:25

Härligt att ni nu har glada tjejen hemma! Jag har tänkt mkt på henne... håller tummarna för Fejdi!

 
Reneé

Reneé

9 februari 2009 00:29

Härligt att hon är hemma igen !! Har läst bloggen varje dag för att se hur det har gått. Krama henne från gänget i Värmland och hoppas nu hon får bli helt frisk fort.

/Kram Reneé med 3 randiga & en curly

http://www.nahiniz.se

 
Britt m flock

Britt m flock

9 februari 2009 15:03

Vad skönt!Har varit inne på din blogg och tittat med jämna mellanrum. Den tjejen som sa hej då till Fejdi var inne hos mig och Babsan när hon var sjuk. Mycket trevlig, fast så har hon ju Greyhound:)

http://www.123minsida.se/Flocken/22210604

 
margus

margus

9 februari 2009 17:39

Åååh, vad skönt. Faran över för denna gång. Men vilken mysko "sjukdom"/åkomma. Du får berätta mer längre fram om vad detta kan leda till.

Va' gulliga hundar är när dom bryr sig om varann. Våra västgötar gör sådär också. Hanna kramade Ulrik med båda armarna en lång stund efter att han varit kvarglömd på verandan en halvtimme!
Kram till er och hela whippetflocken.

http://margus.bloggagratis.se

 
Sara

Sara

9 februari 2009 19:59

Åh vad skönt att hon har kommit hem. Det här var som sagt himla likt den gången James blev sjuk, förutom kortison då. Han hade över 40 graders feber, var på djursjukhuset i 3 dygn och när jag hämtade honom (i strömsholm) kom det en tjej och sa hej då som hade greyhound och berömde james för att han var så vacker. Lite lustigt ändå!
Ha det gott!

http://www.omsara.blogg.se

 
Hilde

Hilde

10 februari 2009 17:18

Håller allt vad jag har av tummar för att Fejdi skall hålla sig frisk nu så hon får njuta av härligt långa promenader snart!
Sköt om er / Hälsningar Hilde med Holländarna

http://www.happyworkmates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards