Direktlänk till inlägg 21 januari 2009
Falsk fläskfilé är både lätt att göra och gott att äta och kan förberedas långt innan. Ingredienserna är 400 g blandfärs, 1 ägg och 2 msk Ört Aromat
Det är viktigt att inta ta vanlig Aromat utan det skall vara Ört. Rör ihop dessa 3 ingredienser i en bunke. Lägg ut allt på aluminiumfolie och forma som en filé.
Rulla ihop filén och lägg in i frysen 1 dygn.
Allt detta kan man göra när som helst och ha på lut ifall man får oväntat besök. Har man ett par sådana här filéer i frysen så är middagen nästan fixad. En sån filé räcker till 4 personer. När det är dags så tar man fram den ur frysen och skivar upp den i ca 1½ cm tjocka skivor. Man skär den så frusen det går och steker som vanligt. Lägg upp den i en ugnsfast form. Stek sen en skivad lök och lite färska skivade champinjoner och lägg ovanpå. Blanda 2 dl creme fresh och 2-3 dl grädde i en kastrull och värm så det blandar sig. Ta lite soya för färgens skull och salt och peppar. Slå detta över filén och grädda i ugn 225 grader i ca 10-15 minuter.
Sist jag gjorde detta hade jag inga champinjoner så jag tog kantareller (varav frysen är full!) och det var minst lika gott.
Gott till är bulgur eller råris och så grönsaker förstås. Detta bjöd vi Marie Sandberg på när hon var här och hon ville ha receptet, så läser du det här Marie så är det bara att ta det och sätta igång...
Smaklig spis!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|