Direktlänk till inlägg 7 januari 2009
Vanlig stekt sill med lök, gräddsås och potatis, varför får man det så sällan nu för tiden? Denna pärla bland husmanskosträtter. Besvärlig att laga? Nej, i ugn kan det gå väldigt lätt och man slipper allt stekos.
Beräkna till 4 personer
2 "paket" steksill, som sköljs och får rinna av. Lägg i botten på en smord ugnsform 1-2 skivade gula lökar. Vänd filéerna i ströbröd och lägg dom ovanpå löken. In i ugnen 225 grader i 15 minuter. Då tas formen ut och sillen strös med en halv dl hackad dill och ca 1 dl grädde hälls vid sidan av sillen. Grädda vidare 6 minuter ungefär. Då är sillen både knaprigt brun och saftig i sin gräddsås. Äts med nykokt dillpotatis. (Fast jag tar ofta potatismos för det blir inte så mycket sås) Obs att man inte skall salta något. Sillen är salt nog!
Smaklig spis!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|